Russlands sak er rettferdig

Den russiske militæroperasjonen for å forsvare Donbass har nå pågått i ett år. Det grunnleggende bildet har ikke endret seg.

Krigen i Ukraina begynte ikke 24. februar 2022 da Russland innledet sin militæroperasjon, slik vestlige massemedier gir inntrykk av. Den startet med et vestligstøttet statskupp mot Ukrainas lovlig valgte president i 2014 og innsettingen av et høyrenasjonalistisk, russofobt regime som innledet en terrroristisk krig mot befolkningen i Donbass. Denne krigen har kostet flere tusen sivilpersoner livet.

Da Russland innledet sin militæroperasjon, hadde det ukrainske regimet i flere dager teppebombet Donetsk og andre østukrainske byer i det som åpenbart var forberedelsen til et militært angrep på Donbass. Hadde ikke Russland innledet sin militæroperasjon, ville titusener av mennesker i Donbass trolig ha blitt drept og hundretusener drevet på flukt inn i Russland.

Da Russland innledet sin militæroperasjon, var Ukraina allerede forvandlet til en amerikansk klientstat som mottok store mengder våpen fra de vestlige landene, og det ukrainske regimet hadde erklært at det aktet å skaffe seg atomvåpen. Dette var selvsagt uakseptabelt for Russland.

Det som har skjedd etter igangsettelsen av den russiske militæroperasjonen, er at Ukraina – som styres av et gjennomkorrupt regime – takket være våpenleveranser og andre former for støtte fra USA og andre vestlige land har blitt forvandlet til slagmarken for en stedfortrederkrig mellom Russland og Vesten.

For å redde sitt eget skinn – og sine bankkonti – sender den ukrainske presidenten Vladimir Zelenskij og klikken rundt ham 16–17-åringer til å krige mot godt trente russiske soldater, med hundretusener av drepte ukrainere som resultat.

Se 6,5 løgner om Ukraina, en kortfattet innføring i hva krigen i Ukraina dreier seg om, her.

Se Ukraina-spesial med undertegnede her.

Dette innlegget ble publisert i Russisk politikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s