Støtter norske soldater IS?

Er dette IS eller den demokratiske opposisjonen som norske spesialsoldater lærer opp? Er geværene amerikanske? Eller kan de være norske?

For et par dager siden viste russisk Dagsrevy en oppsiktsvekkende reportasje som tyder på at norske soldater stasjonert på den amerikanske militærbasen Et-Tanf i Sør-Syria samarbeider med IS.

Se reportasjen her.

Reportasjen var basert på et intervju med Assad Assalem, en syrisk opprørsoffiser og etterretningsekspert som sammen med ca 40 andre geriljakrigere var gått over til de syriske regjeringsstyrkene etter tidligere å ha støttet den såkalt demokratiske opposisjonen. Ifølge Assalem hadde han og hans kamerater ønsket å kjempe mot IS, men oppdaget at amerikanerne brukte dem til et helt annet formål.

”Da vi oppdaget at sjefen for vår avdeling solgte våpen til terroristene i IS, rapporterte vi dette til den amerikanske ledelsen for basen. Men ingen tiltak ble foretatt som en følge av denne innrapporteringen. Amerikanerne økte bare støtten til personen som var blitt utnevnt til vår sjef, og som stod for handelen med IS. Og når det gjaldt våpen, solgte han alt mulig, alt vår avdeling hadde tilgang til. Amerikanskproduserte automatgeværer M16 og M4, granatkastere, maskingeværer og annet krigsmateriell.”

”Ved basen Et-Tanf trente amerikanske og norske instruktører krigerne. [- – -] De sa til krigerne at de skulle kjempe mot IS, men Magaur es-Saura-avdelingen [som Assalem selv hadde tilhørt] gjennomførte ingen krigsoperasjoner mot den såkalte islamske staten. Amerikanske offiserer brukte gruppen for å sikre tilstedeværelsen av landstyrker tilknyttet den amerikanskledede vestlige koalisjonen i Sør-Syria.”

Ifølge Assalem og andre krigere som hadde flyktet fra Et-Tanf-basen og sluttet seg til de syriske regjeringsstyrkene, hadde de aldri vært involvert i væpnede sammenstøt med IS. Derimot var de tre ganger blitt satt inn mot syriske regjeringsstyrker.

300 amerikanere og 40 nordmenn er involvert i opplæringen av syriske terrorister/krigere ved Et-Tanf-basen, ble det opplyst i reportasjen. Sjefen for basen er en amerikansk major med kallenavn Nikki.

Denne reportasjen reiser unektelig en del spørsmål: Folk i Norge fikk høre at de norske spesialsoldatene som ble sendt til Midtøsten, skulle brukes til å lære opp krigere som skulle kjempe mot IS, og at opplæringen skulle foregå i Irak. Nå viser det seg at krigerne de norske soldatene lærer opp aldri har vært tenkt brukt mot IS, men derimot mot syriske regjeringsstyrker, og at det er syriske regjeringsstyrker, og ikke IS, de faktisk brukes mot. Dessuten operer de norske soldatene på syrisk territorium.

Mye tyder på at krigerne som har blitt opplært ved Et-Tanf-basen, har solgt våpen og annet utstyr til IS, og at dette har skjedd i full forståelse med den amerikanske ledelsen for basen. Har de norske soldatene vært uvitende om denne handelen, som tilsynelatende har foregått mer eller mindre åpenlyst? Har norske våpen blitt solgt til IS? Hvorfor har norsk offentlighet ikke blitt fortalt om denne våpenhandelen og amerikanernes tilsynelatende gode forbindelser til IS?

Gir det mening å skille mellom IS, den såkalt demokratiske opposisjonen og utenlandske instruktører som gir den syriske opposisjonen militær opplæring? Dreier det seg ikke alt sammen om en terroristisk, folkerettsstridig krig mot Syrias lovlige myndigheter og den syriske sivilbefolkningen, der våpen og krigere er i fri flyt mellom IS, andre islamistiske terrorgrupper og den såkalt demokratiske opposisjonen, som også stort sett består av islamistiske terrorister?

Kan det norske ”engasjementet” i Syria betegnes som noe annet enn terrorisme eller i det minste støtte til terrorisme?

Er det ikke betenkelig at russiske tv-seere er bedre informert om hva norske soldater foretar seg i Syria enn norske politikere og vanlige nordmenn?

Trykket i Friheten 16. september 2017.

Les om løgnkampanjen om at Assad-regimet i april iår skal ha brukt giftgass mot en syrisk landsby, her.

Dette innlegget ble publisert i Midtøsten. Bokmerk permalenken.

5 svar til Støtter norske soldater IS?

 1. Erik Steen sier:

  Nistad er en dedikert prorussisk sannhetsfortolker, med en velkjent forhistorie fra sine antivestlige innlegg på bl.a Aftenpostens og ABC’s, nettkommentarer, samt et famøst innslag på NRK.Tv for noen år siden.
  I så måte, intet nytt fra østfronten!

  Liker

  • Hva mener du om at norske soldater i strid med folkeretten opererer på syrisk territorium og støtter grupperinger som kjemper mot Syrias lovlige myndigheter? Blir du ikke bekymret av meldinger om at geriljasoldater norske soldater trener opp tilsynelatende selger våpnene sine til IS?

   Liker

 2. Erik Steen sier:

  Svar:
  Dine klokketroe, russiskinspirete fortolkinger av denne type spørsmål har en sannhetsgehalt på lik linje med to «norske» prorusserere, som er permanent utestengt pga. sin trolling og publiseringer av «Fake News» på de fleste norske, redaksjonelle nettkommentarer via Diskus-systemet!

  Men, de «blurber» nå hvileløst videre her:
  https://plus.google.com/+FredJohsFredJosh-Norway
  https://plus.google.com/+vidarmyrvold

  Kildene deres er som regel fra Sputnik, Russian Insider, Fort Rus, R-Tv, dvs. samme kilder som du benytter.
  Nei tovarisch, jeg blir ikke bekymret over din versjon av «sannheten» og sier takk for meg!

  ES

  Liker

 3. Erik Steen sier:

  Troll skal temmes og Fake News bekjempes.
  He he he, Fra ditt ståsted bør jo ytringsfriheten være absolutt, men selvfølgelig bare og etter deg og dine likesinnas preferanser.

  Пока!
  mvh Erik Steen

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s