Assad, saringass og løgner

Massemedia vil ha oss til å tro at man kan behandle ofrene for et saringassangrep uten annet verneutstyr enn munnbind.

Etter giftgassangrepet på den syriske landsbyen Khan Sheikhum 4. april i år har norske massemedier vært fulle av oppslag om at Assad-regimet stod bak angrepet, og at nervegassen sarin sannsynligvis ble benyttet.

Jevnfør dette Aftenposten-oppslaget 6. april. Eller dette VG-oppslaget 13. april, som trekker linjer til nazistenes jødeutryddelser under annen verdenskrig.

En sammenlikning av  bilder fra redningsarbeidet etter gassangrepet med lett tilgjengelige opplysninger om hvor farlig sarin er, ville imidlertid ha avslørt at sarin umulig kan ha blitt benyttet under angrepet – og at angrepet trolig var en provokasjon fra de islamistiske terroristenes side som ble gjennomført med et ”hjemmesnekret” kjemisk våpen, for eksempel klorgass.

En video som ble laget like etter gassangrepet, viser redningsarbeidere som håndterer døde og sårede uten annet verneutstyr enn munnbind.

Sarin er imidlertid en særdeles farlig nervegass, angivelig 25 ganger farligere enn cyanid. Og ikke bare innånding av gassen, men også hudkontakt med den er dødelig.

Eller som det står i artikkelen om sarin i den engelske utgaven av Wikipedia: ”Sarin is highly toxit, whether by contact with the skin or breathed in.”

Dersom det var blitt brukt saringass under angrepet på Khan Sheikhum, ville de ubeskyttede hjelpearbeiderne ha omkommet.

Alt tyder på at angrepet ble gjennomført ved hjelp av klor eller en annen mindre farlig giftgass – og at hjelpearbeiderne var klar over hvilken type gass som var blitt benyttet, og at det ikke var farlig å berøre ofrene.

At et fjernsynsteam var til stede da giftgassangrepet fant sted, og filmet ofrene tyder også på at angrepet var iscenesatt.

Dertil kommer, slik jeg skriver i min kommentar Løgnene om Syria (6. april), at det er fullstendig ulogisk at Assad-regimet ved et giftgassangrep skulle ha provosert Trump-administrasjonen og andre vestlige regjeringer til å trappe opp støtten til den syriske opposisjonen.

Alt tyder på at vi med 95 prosent sikkerhet kan fastslå at giftgassangrepet på Khan Sheikhum ble gjennomført som en provokasjon fra de islamistiske terroristenes side, og ikke av Assad-regimet.

Hvorvidt amerikansk etterretning også var involvert i denne krigsforbrytelsen er for tidlig å si.

Det er i det minste påfallende at angrepet fant sted like i forkant av Xi Jinpings statsbesøk til USA 7. april.

Mange har tolket det amerikanske rakettangrepet på en syrisk flybase etter giftgassangrepet, som fant sted mens Donald Trump spiste sjokoladekake med Xi, som en advarsel vel så mye til kineserne med tanke på en mulig amerikansk militæraksjon mot Nord-Korea som til Assad-regimet.

Russiske tv-kanaler og aviser har hatt en mengde kommentarer og reportasjer om at det umulig kan ha blitt brukt saringass under angrepet på Khan Sheikhum, og at angrepet trolig er iscenesatt av de islamistiske terroristene. Og internasjonale eksperter har blitt intervjuet om dette.

Jevnfør dette intervjuet med professor Marcello Ferrada De Noli, leder av Swedish Doctors for Human Rights.

Vestlige ”mainstream” massemedier og deres russlandskorrespondenter har tilsynelatende ikke oppfattet disse kommentarene, reportasjene og intervjuene som viktige nok til å bli videreformidlet.

For å avsløre historien om det angivelige saringassangrepet på den syriske landsbyen som fake news trengs det imidlertid ikke internasjonale eksperter. Det holder å konsultere Wikipedia.

Dette innlegget ble publisert i Massemedias russlanddekning, Midtøsten. Bokmerk permalenken.

3 svar til Assad, saringass og løgner

  1. Tilbaketråkk: Støtter norske soldater IS? | Kaleidoskop

  2. Tilbaketråkk: Russland forsvarer Syria og freden | Kaleidoskop

  3. Tilbaketråkk: Syria Støtter norske soldater IS - Derimot

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s