Løgnene om Syria

Gassangrepet massemedia vil ha oss til å tro at Assad-regimet står bak.

Sist tirsdag fant det sted et giftgassangrep mot den syriske landsbyen Khan Sheikhoun som kostet livet til over 70 mennesker. Vestlige land og den syriske opposisjonen gir Assad-regimet ansvaret for ugjerningen, og vestlige massemedier anklager det syriske regimet for krigsforbrytelser. Syriske myndigheter og Russland hevder at syriske fly bombet en fabrikk der opprørerne produserte kjemiske våpen.

Sikker kunnskap om hvem som stod bak giftgassangrepet, foreligger ikke. Det man er henvist til å gjøre ved denne type hendelser der påstand står mot påstand, og sikker kunnskap ikke foreligger, er å resonnere logisk.

Det påfallende ved den syriske konflikten er at Assad-regimet ifølge vestlige massemedier bruker kjemiske våpen eller begår andre overgrep mot sivilbefolkningen nettopp i situasjoner der krigslykken vender seg til regimets fordel.

Første gang Assad-regimet ble anklaget for å ha brukt kjemiske våpen, var i august 2013. Altså to år etter utbruddet av den syriske borgerkrigen og i en situasjon der det var klart at det syriske regimet var mer motstandsdyktig enn mange hadde regnet med. I den første fasen av borgerkrigen da regimet hans så ut til å skulle bryte sammen, brukte Assad ikke kjemiske våpen. I en situasjon der krigslykken er i ferd med å snu seg, derimot, bruker han – dersom vi skal tro på vestlige massemedier – giftgass mot sin egen befolkning – til tross for at det var åpenbart at bruk av kjemiske våpen kunne få amerikanerne og andre til å gripe militært inn på opprørernes side.

Neste gang det var hyl og skrik i vestlige massemedier om Assad-regimets overgrep mot sivilbefolkningen, var sommeren 2016. Altså i en situasjon der syriske terroristgrupperinger var i ferd med å tape kontrollen over Aleppo. Vestlige massemedier kjørte da den rene hatkampanjen mot Assad-regimet og dets russiske allierte ved å spre bilder av ”Gutten i ambulansen”, et angivelig offer for syrisk eller russisk terrorbombing, ispedd kommentarer det ville være en grov fornærmelse mot krokodillene å kalle krokodilletårer.

Og nå giftgassangrepet i den syriske landsbyen som finner sted bare noen dager etter at Trump-administrasjonen har signalisert at den har oppgitt kravet om et regimeskifte i Damaskus, og det er åpenbart at IS og de andre terroristgrupperingene som opererer i Syria, er i ferd med å bli nedkjempet.

I en situasjon der det i USA og andre vestlige land er diskusjoner om hvordan man skal forholde seg til Syria, krisen i Midtøsten og fremveksten av islamistisk terrorisme, og der hauker som John McCain anklager Donald Trump for å ha forrådt den syriske opposisjonen, skal Assad ifølge vestlige massemedier ha valgt å bruke kjemiske våpen mot sivile mål. Hvorfor? For å tvinge Trump til å gjenoppta den amerikanske støtten til de islamistiske terroristgrupperingene?

Hva er det massemedia vil ha oss til å tro? At Assad som i andre sammenhenger beskrives som slu og beregnende, er fullstendig idiot?

Dette henger ikke på greip.

Heldigvis skjønner stadig flere i Vesten at det massemedia disker opp med, for en stor del er løgn og propaganda. Det er derfor lite trolig at nye løgner og redselshistorier vil få folk til å kreve et oppgjør med Assad-regimet. Tvert imot ser stadig flere ut til å ha forstått at bare en fullstendig nedkjemping av de islamistiske terroristgrupperingene kan gi fred til det hardt prøvede syriske folk.

Les også Vi trenger realistiske ledere som Putin (17. november 2016) som handler om hvilken trussel IS og andre islamistiske terroristgrupperinger utgjør, behovet for å nedkjempe dem og uansvarlige vestlige massemedier som objektivt sett støtter terroristene.

Trykket i Friheten 15. april 2017.

Dette innlegget ble publisert i Midtøsten. Bokmerk permalenken.

2 svar til Løgnene om Syria

  1. Tilbaketråkk: Assad, saringass og løgner | Kaleidoskop

  2. Tilbaketråkk: Russland forsvarer Syria og freden | Kaleidoskop

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s